2021-2022. tanév

Elbúcsúztattuk végzőseinket

A jövő héten megkezdődnek az érettségik és azt megelőzően - kollégiumi hagyományainknak megfelelően - idén is elbúcsúztattuk végzőseinket.


Képünkön a végzősök nevében Kiss Mátyás köszön el diáktársaitól, a nevelőtestülettől és a kollégium valamennyi dolgozójától.
Ő maga, a kollégiumi évei alatt végzett fáradhatatlan közösségi munkájáért, nevelőtestületi dícséretben és jutalomban részesült.

Az eseményen készült további képek (Fotó:VinczeN) elérhetőek  itt.

Delivery

Fenntarthatóság témahét: környezettudatosság – A természet és az emberi környezet egymásra hatása.
Környezetvédelemmel kapcsolatos 9 perces rövidfilm megtekintése (a hétre és az érettségi szünetre "házi" feladat az 5. csoport tagjainak) ajánlott.

A Delivery egy német digitális és képzőművész, grafikus és filmkészítő, Till Nowak 2005-ben készített animációs rövidfilmje, amelyet szakdolgozati filmjeként készítettek.

I. Bocskai napok

Idén először, 2022. április 05. és 07.-én rendeztük meg a kollégium első saját ünnepét, az I. Bocskai napokat.

A cél; hagyományteremtés, s nem utolsó sorban a közösség építése. Az, hogy felnőttek és fiatalok külön-külön és együtt is jól érezzék magukat, legyenek ezek az öröm napjai!

A visszajelzések alapján ez a cél sikerült.

Döcögősen indult a szervezkedés és maga a rendezvény is, de aztán beindultak a fogaskerekek és egy élvezetes eseménysorozatot mondhatunk magunkénak.

Ötödikén délután indult a „Forgatag”,  aminek keretein belül az alábbiakban mérhették össze tudásukat, erejüket és ügyességüket a fiatalok;
szellemi vetélkedő, csocsó, fekvőtámasz, hullahopp karikázás, kerékpározás, kötélhúzás, ördöglakatok kinyitása és sudoku.  Az egyes állomásokért egy-egy nevelőtanár volt a felelős, s mindenki annyit próbálhatott ki belőlük, amennyire kedve szottyant vagy amennyire idejéből telt.

Vacsoráig tartott a vetélkedés, ami után a jó előre meghirdetett „Ki mit tud?” vetélkedő következett. Sajnos nem volt sok jelentkező, de akik mégis beneveztek, azok színvonalas produkciókkal kápráztatták el a közönséget. Voltak képzőművészeink, akik rajzait és gyönyörű festményeit az aula folyosóján állítottuk ki, és természetesen voltak előadóművészeink is, akik verseiket szavalták el, gitároztak és énekeltek, citeráztak nekünk. Egyik induló párosunk internetes kvízt is szervezett, a kollégium életét érintő humoros kérdésekkel.  Reméljük, hogy jövőre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy bármiben rejlő tehetségüket megmutassák, hiszen a résztvevőket értékes jutalmak várták. A zsűri döntéséig itt, a „Ki mit tud?” után hirdettük ki és jutalmaztuk meg a délutáni „Forgatag” versengőinek győzteseit is. Jó hangulatban ért véget a Bocskai napok első napja.  Az eseményen készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

A folytatás 07.-én következett. Ezen a délutánon a kollégium Színjátszó szakkörének előadását tekinthették meg az érdeklődők a Boronkay iskola  - ez alkalomból rendelkezésünkre bocsátott -  dísztermében. Az előadott darab Shakespeare Rómeó és Júliájának operett változata volt, amihez bizony az előadóknak nemcsak a színjátszó de énektudására is szükség volt! A csapat előtt viszont le a kalappal! Megérdemelték a hatalmas tapsot! Színvonalasan, méltó módon zárták az „I. Bocskai napok” ünnepét.  A Rómeó és Júlia előadáson készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

Jövőre tehát ugyanígy, találkozzunk 2023 tavaszán, a II. Bocskai napokon!

Tóth Judit nevelőtanár írása

Fotók rövidesen!

Köszönet az összefogásért!

Jótékonysági gyűjtés - segélyszállítmányok


 

A Váci SZC Bocskai István Kollégium csatlakozott az Ukrajnában folyó háború miatt Magyarországra menekülni kényszerülő emberek számára folytatott jótékonysági gyűjtéshez.
Az összegyűjtött adományok elszállítását a Váci Szakképzési Centrum közreműködésével a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal végzi.
A tanulók családjai és az intézmény dolgozói tartós élelmiszereket, tisztálkodási- és babápolási cikkeket, ágyneműt, törölközőket gyűjtöttek a rászorulók számára.
Köszönet az összefogásért!

Tumanné Horváth Judit igazgató
 

Hidegszeles, fejlámpás futás a Börzsönyben


                                                                                                                                             Balogh László és Olgyay Barnabás a Sas-hegy alatti Nagy-réten.

2021.12.16. Kollégiumi Karácsony

Diákjaink adtak társaiknak szívmelengető karácsonyi műsort, Tóth Judit nevelőtanárnő irányításával.
Nem volt könnyű dolguk, mert a betegségek és a karantén miatti hiányzások alaposan megnehezítették, de a lelkes csapat jól befűtött a Didergő királynak. Volt még ének, zene, vers és orgonaszó. KÖSZÖNJÜK!
A műsor után gyertyafényes vacsora következett.  Aki kíváncsi a kollégiumi karácsonyra, itt megtekintheti Tumann Péter képeit.
Vagy a műsort néhány képben egy másik kameraállásból.

Oldalak