2016-2017. tanév

Kolesz bográcsozás, sütögetés 2017. június 07.

Hagyományosan a tanév utolsó közös kollégiumi eseménye a bográcsozás, parázs fölötti nyárson sütögetés. A kifogástalan időjárás kedvezett a szabadtéri esemény lebonyolításához. 

Diákjaink csoportokban, több tűz fölött készítették el a legegyszerűbb ételeket és a hosszabb odafigyelést igénylő gasztronómiai fogásokat. A tantestület által...

OperaKaland beszámoló


Az idei tanév második OperaKalandjára május 02-án került sor. A kolesz kis csapata délelőtt indult útnak Budapestre, az Országos Idegennyelvű Könyvtárba. Ott két nagyon kedves hölgy fogadott minket, akik körbevezették csoportunkat az egész épületben, és sok érdekes információt hallottunk tőlük. A túra végén interaktív játékokkal varázsolták még színesebbé a délelőttünket.
Ezután ellátogattunk a Fővám téri Vásárcsarnokba, ahol kedvünkre nézelődhettünk a boltok kínálata között, illetve többen ismerkedtek a Vásárcsarnok környékével. A szabadidőnk letelte után az Erkel Ferenc Színházba vezetett utunk, ahol Katona József Bánk bán című operáját tekintettük meg. A mű három felvonásból állt, és felvonásonként 1-1 óra alatt játszódott le. A színészek a régies darabot elsősorban diákok számára átdolgozva adták elő. Az előadás végén összegyűltünk, és együtt indultunk vissza a kollégiumba. Az eseményen készült képek itt.

Ádám Gréta, Jeney Daniella, Kaluzsa Panna, Szrenka Viktória

Végzős búcsúztató


Ismét elérkezett az a nap, amikor utoljára gyűltünk össze egy ünnepségre, sok diáktársunk utolsó kollégiumi rendezvényére – a végzősök búcsúztatására.
Ünnepi műsor, nevelőtanári és igazgatói beszédek, jutalmak, koccintás egy pohár pezsgővel – és életetek egy korszaka lezárult.
Reméljük, a korábbi években elballagott kollégistákhoz hasonlóan időnként Ti is benéztek majd egykori második otthonotokba. (egy „ittmaradó”)

Hagyomány teremtő illemtan vetélkedő

2017. 03. 29-én ILLEMTAN VETÉLKEDŐT tartottunk.

 
Kollégistáink népes számmal jelentek meg, 7 csapatot alkotva. Változatos feladatokon keresztül tudhattak meg, számukra új viselkedési formákat, illemszabályokat: kezdve az ünnepi asztalterítés etikettjétől az esztétikus nyakkendő kötésig. Kiváltképp megnyerő feladat volt a szituációs játék, ahol iskolai, kollégiumi és hétköznapi jeleneteket eleveníthettek meg, ezzel görbe tükröt (is) tartva egymásnak a helyes viselkedésről.

Reménykedünk, hogy hagyományt teremtettünk! Néhány kép a vetélkedőről itt.

Nyilatkozat az év végi vizsgák idejére

Tisztelt Szülők, Diákok!

Kérem, hogy az alábbi információkat (további információ gombra klikk után) figyelmesen olvassák el és a család beszélje meg, hogy az írásbeli, szóbeli érettségi és képesítő vizsgák alatti és közötti időszakban, mely napokon kívánják a kollégium szolgáltatásait igénybe venni.

Döntésüket jelöljék a megadott módon a jelentkezési lap lenti táblázatában. A GH által kért leadási határidő 2017. április 10.)

Oldalak