I. Bocskai napok

Idén először, 2022. április 05. és 07.-én rendeztük meg a kollégium első saját ünnepét, az I. Bocskai napokat.

A cél; hagyományteremtés, s nem utolsó sorban a közösség építése. Az, hogy felnőttek és fiatalok külön-külön és együtt is jól érezzék magukat, legyenek ezek az öröm napjai!

A visszajelzések alapján ez a cél sikerült.

Döcögősen indult a szervezkedés és maga a rendezvény is, de aztán beindultak a fogaskerekek és egy élvezetes eseménysorozatot mondhatunk magunkénak.

Ötödikén délután indult a „Forgatag”,  aminek keretein belül az alábbiakban mérhették össze tudásukat, erejüket és ügyességüket a fiatalok;
szellemi vetélkedő, csocsó, fekvőtámasz, hullahopp karikázás, kerékpározás, kötélhúzás, ördöglakatok kinyitása és sudoku.  Az egyes állomásokért egy-egy nevelőtanár volt a felelős, s mindenki annyit próbálhatott ki belőlük, amennyire kedve szottyant vagy amennyire idejéből telt.

Vacsoráig tartott a vetélkedés, ami után a jó előre meghirdetett „Ki mit tud?” vetélkedő következett. Sajnos nem volt sok jelentkező, de akik mégis beneveztek, azok színvonalas produkciókkal kápráztatták el a közönséget. Voltak képzőművészeink, akik rajzait és gyönyörű festményeit az aula folyosóján állítottuk ki, és természetesen voltak előadóművészeink is, akik verseiket szavalták el, gitároztak és énekeltek, citeráztak nekünk. Egyik induló párosunk internetes kvízt is szervezett, a kollégium életét érintő humoros kérdésekkel.  Reméljük, hogy jövőre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy bármiben rejlő tehetségüket megmutassák, hiszen a résztvevőket értékes jutalmak várták. A zsűri döntéséig itt, a „Ki mit tud?” után hirdettük ki és jutalmaztuk meg a délutáni „Forgatag” versengőinek győzteseit is. Jó hangulatban ért véget a Bocskai napok első napja.  Az eseményen készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

A folytatás 07.-én következett. Ezen a délutánon a kollégium Színjátszó szakkörének előadását tekinthették meg az érdeklődők a Boronkay iskola  - ez alkalomból rendelkezésünkre bocsátott -  dísztermében. Az előadott darab Shakespeare Rómeó és Júliájának operett változata volt, amihez bizony az előadóknak nemcsak a színjátszó de énektudására is szükség volt! A csapat előtt viszont le a kalappal! Megérdemelték a hatalmas tapsot! Színvonalasan, méltó módon zárták az „I. Bocskai napok” ünnepét.  A Rómeó és Júlia előadáson készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

Jövőre tehát ugyanígy, találkozzunk 2023 tavaszán, a II. Bocskai napokon!

Tóth Judit nevelőtanár írása