Képtár 2015-2016. tanév

 

 

 

 

2015-2016-os tanév

Sütögetés, bográcsozás
A diákok és nevelőtanáraik tábortűz és bogrács mellett, kulináris élményekkel, kötetlen beszélgetés keretében búcsúztatják az ó(tan)évet.

Képek itt


Sportdélután
Kiváló idő, jó hangulat.
Ez jellemezte a kollégiumi sportdélutánt 2016. május utolsó napján.

  ZorbaPhoto
Az eseményen készült képeket Kárpáti Erika készítette.
Elérhetőek itt.


 

Operakaland 3.

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre az Operakaland programja, amelyen ismét szép számmal vettek részt a kollégium lakói. Ez alkalommal A varázsfuvola című operát tekinthettük meg. Gyebnár Sára, Kormány Réka, Szelcsik Anna beszámolója itt olvasható.  Fényképek itt.                        


 

Végzősök búcsúztatása 2016. 04. 27. 

Elbúcsúztattuk végzőseinket az alsóbb évfolyamos diákok kedves műsorával, búcsúztató beszédekkel és a kiemelkedő kollégisták díjazását követő ünnepi vacsorával. Az esemény fényképek itt.
Csoportjától és valamennyi végzőstől a nevelőtestület nevében elbúcsúzott, a búcsúbeszédet írta és elmondta: Orbán Ákos


 

Márciusi terepfutás 2016. 03. 17.

A kollégiumi terepfutók közül ezúttal ketten élvezhették a márciusi napsütésben és ismét hóban pompázó Nagy Hideg-hegy, Égés-tető, Hangyás-bérc, Szabó-kövek és Csóványos nyújtotta börzsönyi panorámát a Vasfazék-völgyből induló útvonalon. A Csóványosról (938m) történő visszafelé futás néhol a léc nélküli sízés élményét nyújtotta. A túravezető gratulál Lehoczki Szilveszternek (Boronkay 13. A) a 14km-es, helyenként kissé nehéz útvonal, teljesítéséhez!


 

Pikéthy műsora 2016. 03. 09.
A Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola végzős diákjai ismét elkápráztattak minket zenei tudásukkal. Rengeteg hangszeren játszottak, és énekelni is hallottuk őket. Sokoldalú,színvonalas műsort adtak elő. A kollégium diákjai között nagy sikert arattak, sokan órákig hallgatták volna még a zenészeket. Reméljük, hogy jövőre is ellátogatnak hozzánk, és újból lenyűgöznek bennünket gyönyörű muzsikájukkal.

Holics Rebeka

Az eseményen készült képek itt.


 

Nőnap
 
Kollégiumunkban nőnap alkalmából a fiúk rendkívül színvonalas műsorral készültek. Az elszavalt versekben megfogalmazódott, hogy a nők mit is jelentenek a férfiak számára – mindezt egy kis humorral fűszerezve. A műsor végén nagy tetszést arattak, mikor egy-egyszál virággal kedveskedtek nekünk, lányoknak. (Képek itt)
A kollégium valamennyi női dolgozója és tanulója nevében köszönjük a fiúknak, hogy ezzel a meglepetéssel szebbé tették a napunkat! 

Lajtos Sári, Nagy Alíz, Szombati Lili


 

Háztartási vetélkedő 2016. 03. 03.
7 csapat részvételével zajlott idén a HÁZTARTÁSI VETÉLKEDŐ. Tematikus rejtvényfejtés, totó, eszközfelismerés, zöldfűszerek felismerése és alaprecept hozzávalóinak felsorolása után KÓKUSZOS –és  GESZTENYÉS KEKSZGOLYÓK elkészítése zárta a feladatsort. A csapatok mind kitűnően teljesítettek, szoros volt a verseny, csupán fél ponton múlt, hogy a KALÓZOK csapata került az élre! A legjobb fiú és a legjobb lánycsapat különdíjban részesült, amit Márti néni – a kollégium titkárnője – ajánlott fel.  Ezúton is köszönet érte! Képek itt.


 

Farsang 2016. 02. 10.
 
A farsangon készült képek és a HUNGARY'S GOT TALENT tanári produkció.


 

Szavalóverseny

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett SZAVALÓVERSENYRE - amit a kollégium könyvtárában tartottunk - 12 kollégista hozta el kedvenc versét. A családias légkörben zajló eseményen a zsűri Pásztor Andrea Csenge (Boronkay 9. o.),  Szécsi Liliána (Madách 9. o.) és Kiss Dániel (Boronkay 9. o.) tanulókat dicséretben részesítette figyelemreméltó előadásmódjukért, míg PAULUSZ BALÁZS (Boronkay 11. o.) kiemelkedő előadásmódjáért  a legjobbnak járó OKLEVELET vehette  át. Képek az eseményről.


 

 

Karácsony 2015.
Hagyományosan a Boronkay díszterme adott otthont a kollégiumi diákok karácsonyi műsorának. Kollégistáink  verses és prózai művekkel, valamint zongora-, fuvola- és énekszóval teremtettek ünnepi hangulatot. Ezt követően a kolesz ebédlőjében közösen fogyasztottuk el az ünnepi vacsorát. Karácsonyi képek


 

Karácsonyi készülődés
Karácsonyi készülődés képei


 

Mikulás
Az idén is eljött a Mikulás a kollégiumba. Otthonosan lépkedett, mint aki évtizedek óta itt jár-kel a falak között. Mikulás képek


 

Adventi kézműves foglalkozás
Az adventi kézműves foglalkozáson készült  képek.


 

Kollégiumi terepfutók

A kollégiumi terepfutók idei első, napkeltés terepfutása Csóványosra vezetett. Az ő történetük tekinthető meg néhány képben. Egy 15 másodperces videóban meghallgatható a csóványosi kilátóban napkeltekor tomboló szél hangja. Csóványos napkelte futás képek.  Az előző fotókat Nagy Bence Balázs kiegészítette a saját kamerájával készült képekkel és egy videóban ötvözte. Csóványos napkelte futás video

 


 

Halloween-i vetélkedő
Halloween-i vetélkedő célja, a diákok megismertetése ezzel az újabban egyre népszerűbb hagyománnyal. A díjak elnyeréséhez a kézügyesség mellett szükség volt összehangolt mozgásra, kreativitásra, ötletességre, illetve a szellemi totóban a témakört illető némi ismeretre. Az estet diák lemezlovas dobta fel takarodóig tartó zenés, táncos buli keretében. Halloween vetélkedő és buli képek 2015. november.


 

A szürkületben készült fotók nem igazán adják vissza az őszi kerti munkák hangulatát és főleg az avar illatát. Ezekkel ismertetjük meg a kollégium lakóit. Közben a tudatos környezetvédelemről is esik szó, melyet tett követ.

 


 

Őszi kézműves foglalkozás
Az idei őszi kézműves foglalkozáson, mely nem csak a szakkörösöknek szólt, befőttes üvegből készültek őszi mécsestartók, illetve vidám színes levelek a szobák díszítésére. A befőttes üvegeket színes, apró darabokra vágott krepp-papírral ragasztottuk körbe, majd a teljes száradás után lakkozásra került sor, végül rafia masnit kötöttünk az üvegek nyakára. A másik lehetőség a levelek készítése volt. A kiválasztott levélforma kivágása után pasztellkrétával varázsoltunk őszi színeket, majd arcot rajzoltunk a levélnek. Néhány igazán szépre és mulatságosra sikerült. Kézműves foglalkozás 2015. ősz


 

Ünnepi megemlékezés 1956.
Ünnepi megemlékezés 1956-ra. Diákjaink csoportos foglalkozások keretében beszélgettek az 56-os eseményekről. A kollégiumi tablót ebben az évben a 7. csoportból Kiss Károly Pongrác és nevelőtanára készítette el. A kapcsolódó anyagokat itt lehet megtekinteni, letölteni.


 

Operakaland 2.
  Második alkalommal vettek részt a kollégisták az Operakaland-kultúrakaland elnevezésű programon. Az idén a szervezők Leonard Bernstein West Side Story c. darabját tűzték műsorra, melyet az Erkel Színházban mutattak be. Az előadás mellé ismét kértünk múzeumi látogatást is. A résztvevő kollégisták idősebb csoportja a budai vár újkori történetével, míg a fiatalabbak a középkori eseményekkel ismerkedhettek. Az egész napos programon 45 diák volt két nevelőtanár kíséretében.  Operakaland-kultúrkaland képek 2015. október.


 

Szecskaavató 2015. október
Szecskaavató Október első napját izgatottan várta minden új kollégista, mivel ekkor került sor az idei év első jelentős rendezvényére, a szecskaavatóra. A program a már szokásosnak mondható „szecskamozgatással” kezdődött, amely leginkább egy testnevelés órához hasonlított, és szinte mindenki számára garantálta az elkövetkező napok izomlázát. Ezután elsősorban ügyességi feladatok megoldására került sor. Több feladat nem titkolt célja volt a közönség szórakoztatása, ami igen jól sikerült. A rendezvényt az esti szecska-buli zárta.


 

Este 20 órakor került sor a szokásos év eleji kollégiumi gyűlésre, ahol valamennyi beköltözött kollégistának meg kellett jelennie. A szülők tájékoztatásához hasonlóan itt is elhangzottak az intézménnyel kapcsolatos új információk, a házirend fontos pontjainak felelevenítése, az elkövetkező időszak legfontosabb teendői, illetve megválaszolásra kerültek a diákok kérdései.


 

Szülői értekezlet 2015. szeptember
2015. augusztus 31-én délután a kollégisták számára véget ért a nyári szünidő- 15 órától megkezdődött a kollégiumba való beköltözés. A régi, megszokott arcok mellett, nagyon sok újjal lehetett találkozni.

Elsősorban az ő szüleik számára tartottunk 18 órakor egy szülői értekezletet, ahol az igazgatónő ismertette az intézménnyel és a kollégiumi élettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, bemutatta a tantestületet, válaszolt a felmerülő kérdésekre.
Szülői értekezlet képei 2015. szeptember.