Ültettünk egy fát

2021. 11. 03-án a 9. évfolyamos fiúkkal az ugyancsak friss kollégista lányok koszorújában elültettünk egy fát a kollégium udvarán.
Reméljük, évek múlva a lombjai alatt köszönthetik egymást a diákok, véndiákok, jószívvel emlékeznek majd vissza a kollégiumi évekre, egymásra!  

Az objektív és időjárási tényezők miatt korábban, de már így is szürkületben sietve végrehajtott hagyományteremtőnek szánt program sikeredett. Volt őszi színek

kémiája installáció, Peter Wohlleben könyvajánlat, majdnem fejlámpás versmondás: Kiss Bulcsú (Áprily Lajos: Szeret az erdő) és Praszna Koppány (Szabó T. Anna: Ahogyan...),  leendő kertészeknek szóló praktikus tanácsok, és végül a közönség előtti dréncső fektetéssel egybekötött faültetés.

A fa előtti táblát önként vállalt szorgalmi feladatként készítette Korponai Kolos romhányi kollégistánk, illetve a szelídgesztenyefát (Castanea sativa) adományozta a családja. KÖSZÖNJÜK!
Kolos a megvalósításban is sokat segített, így a közösségi munkájáért kiérdemelt jutalom könyveket diáktársai előtt boldogan vette át. (Kivilágosított képünk már az esemény után készült.)

További képek várhatóak (előhívás után smiley) már a KÉPTÁRBAN.