Beszámolók

Kolesz terepfutók a Naszályban 2018.10.17.

Ezúttal a Naszály tetején jártunk, (a képriport elérhető itt) majd völgymenetben a Látó-hegyről csodáltuk meg a panorámát, onnan a Kulcslyuk-barlangba kukkaktottunk be (a térkép nagyítható).


Az egy héttel ezelőtti, jól sikerült börzsönyi futás képes beszámolója és a lelkes terepfutó Gréta szájreklámjának köszönhetően ezúttal nem csak új indulóval (Eszter), de vadonatúj taggal is (Marci) bővült terepfutó csapatunk. Rövidesen érkező képriportból megtudhatsz többet a Naszályról és azt is, hogy honnan kapta nevét a környék több barlangja közül az egyik legkisebb.
 

 Szusszanás a Nagybánya-kőnél. Alattunk a Duna szalagja.

Kolesz terepfutók a Börzsönyben 2018.10.10.

Sikeres volt a tanév első terepfutása a Börzsönyben. 
A futás képriportja már elérhető itt!

A tervezett teljes (8K) utat futottuk és napnyugta után a Márianosztra feletti Kopasz-hegyről fordultunk a pótvacsora irányába.
Gyönyörű őszi színek, lelkes, jókedvű csapat ...

.... panorámák.


(Napnyugta a kettős púpú Gallák mögött, a távolban Esztergom a Dunával.)
Az esemény képriportja itt elérhető.

Egy nap a tőzsde világában

Az aszódi Váci SZC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma – a Pénziránytű Alapítvány támogatásával – pénzügyi, ezen belül megtakarítási-befektetési témájú vetélkedőt tartott a Váci Szakképzési Centrum, valamint a környékbeli iskolák diákjai számára. A vetélkedőn 3 fős csapatokkal indulhattak az iskolák.

Kollégiumunkat képviselték: Biszák Aletta, Sági Fanni, Szelcsik Anna, akik az előkelő harmadik helyet szerezték meg. Gratulálunk ehhez az eredményhez!

Ez csak egy oklevél ugyan, de mindhárman ilyet kaptunk a nyereményeink mellé. Nagyításhoz klikk a képre!

Alább, Biszák Aletta beszámolóját olvashatják az érdeklődők. (A további információ gombra klikk után.)

Odvas keltike futás 2018. 04. 05.

A még virágzó hóvirág mellett, ibolya és az édeskés illatot árasztó odvas keltike (corydalis cava) szegélyezte a terepfutók áprilisi 7 km-es útvonalát.
A résztvevők közül sajnos nem mindenki teljesítette a teljes távot, de valamennyien olvashattak az 1904-től 1931-ig működő Váczi Kőszénbánya Társaság történetéről és az 1931. szeptember 28-án bekövetkezett tragikus eseményről, amely

Nőnapi bonbon zenés töltelékkel

PROHI üzent, mi igyekeztünk a nőnapi műsorral (is) boldoggá tenni. A képriport itt tekinthető meg.
"Ki az a PROHI?" kérdezte valaki. "Nem tudom, de nem is érdekes! Csak az, amit üzent!"
[a szerk. megj.]

Előzetesen fogadjátok szeretettel a férfi tanári kar zenés bonbonját! [Címlapról a További információ gombra klikk után!]

Sikeres volt a háztartási vetélkedő...

...ahol nem csak konyhai ismeretekre, kézügyességre, de az orrukra is szükségük volt a versenyzőknek.
Február utolsó napján, jó hangulatú délutánon hasznos ismereteket szerezhettek a résztvevők, a Matus Regina és Vörös Tibor nevelőtanárok által összeállított feladatok megoldása közben.
Nézd meg a képeket itt, illetve Kaluzsa Panna és Molnár Anna beszámolója olvasható alább.


"A versenyen nyolc csapat indult és mérette meg magát. A programot szokásosan kvízzel kezdtük, majd a sertés részeit kellett meghatároznunk. A feladatok között újakkal is találkoztunk, mint például a fűszerkitalálós, ahol a szaglásunkra hagyatkoztunk. A régi idők háztartását is megismerhettük a Retró Kvíz által.
Egy kis időre a természetbe kalandoztunk, ahol az általános növényismereteink és megmérettettek. Az utolsó feladatban a Tzatziki készítés és tálalás minden formáját bemutattuk a zsűrinek, akik pontoztak, és a végén eredményt hirdettek.
A helyezettek jutalomban részesültek, és különdíjat is osztottak. Az összes résztvevő számára emlékezetes maradt a vetélkedő, és új ismeretekkel is gazdagodtunk. Jövőre várjuk az újabb élményt!"

Rövid képes beszámoló másik 10 fotóval  

Oldalak