Beszámolók

Kolesz terepfutók

Sikeres volt a tanév első terepfutása a Börzsönyben. 
A futás képriportja már elérhető itt!

A tervezett teljes (8K) utat futottuk és napnyugta után a Márianosztra feletti Kopasz-hegyről fordultunk a pótvacsora irányába.
Gyönyörű őszi színek, lelkes, jókedvű csapat ...

.... panorámák.


(Napnyugta a kettős púpú Gallák mögött, a távolban Esztergom a Dunával.)
Az esemény képriportja itt elérhető.

Egy nap a tőzsde világában

Az aszódi Váci SZC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma – a Pénziránytű Alapítvány támogatásával – pénzügyi, ezen belül megtakarítási-befektetési témájú vetélkedőt tartott a Váci Szakképzési Centrum, valamint a környékbeli iskolák diákjai számára. A vetélkedőn 3 fős csapatokkal indulhattak az iskolák.

Kollégiumunkat képviselték: Biszák Aletta, Sági Fanni, Szelcsik Anna, akik az előkelő harmadik helyet szerezték meg. Gratulálunk ehhez az eredményhez!

Ez csak egy oklevél ugyan, de mindhárman ilyet kaptunk a nyereményeink mellé. Nagyításhoz klikk a képre!

Alább, Biszák Aletta beszámolóját olvashatják az érdeklődők. (A további információ gombra klikk után.)

Odvas keltike futás 2018. 04. 05.

A még virágzó hóvirág mellett, ibolya és az édeskés illatot árasztó odvas keltike (corydalis cava) szegélyezte a terepfutók áprilisi 7 km-es útvonalát.
A résztvevők közül sajnos nem mindenki teljesítette a teljes távot, de valamennyien olvashattak az 1904-től 1931-ig működő Váczi Kőszénbánya Társaság történetéről és az 1931. szeptember 28-án bekövetkezett tragikus eseményről, amely

Nőnapi bonbon zenés töltelékkel

PROHI üzent, mi igyekeztünk a nőnapi műsorral (is) boldoggá tenni. A képriport itt tekinthető meg.
"Ki az a PROHI?" kérdezte valaki. "Nem tudom, de nem is érdekes! Csak az, amit üzent!"
[a szerk. megj.]

Előzetesen fogadjátok szeretettel a férfi tanári kar zenés bonbonját! [Címlapról a További információ gombra klikk után!]

Sikeres volt a háztartási vetélkedő...

...ahol nem csak konyhai ismeretekre, kézügyességre, de az orrukra is szükségük volt a versenyzőknek.
Február utolsó napján, jó hangulatú délutánon hasznos ismereteket szerezhettek a résztvevők, a Matus Regina és Vörös Tibor nevelőtanárok által összeállított feladatok megoldása közben.
Nézd meg a képeket itt, illetve Kaluzsa Panna és Molnár Anna beszámolója olvasható alább.


"A versenyen nyolc csapat indult és mérette meg magát. A programot szokásosan kvízzel kezdtük, majd a sertés részeit kellett meghatároznunk. A feladatok között újakkal is találkoztunk, mint például a fűszerkitalálós, ahol a szaglásunkra hagyatkoztunk. A régi idők háztartását is megismerhettük a Retró Kvíz által.
Egy kis időre a természetbe kalandoztunk, ahol az általános növényismereteink és megmérettettek. Az utolsó feladatban a Tzatziki készítés és tálalás minden formáját bemutattuk a zsűrinek, akik pontoztak, és a végén eredményt hirdettek.
A helyezettek jutalomban részesültek, és különdíjat is osztottak. Az összes résztvevő számára emlékezetes maradt a vetélkedő, és új ismeretekkel is gazdagodtunk. Jövőre várjuk az újabb élményt!"

Rövid képes beszámoló másik 10 fotóval  

Ma lett volna...

Az országos Centrumos Futsal Bajnokságba nevezett és a helyi fordulóban 2. helyezést elért csapatunk a mai napon (március 1.) játszotta volna a területi döntő mérkőzéseit.
Sajnos, a bajnokság szervezői kollégiumi csapatunkat kizárta a további küzdelmekből, azzal az indoklással, hogy a kollégisták a kollégiumon kívül iskolájukban is rendelkeznek jogviszonnyal.

Büszkék vagyunk a fiúkra, reméljük lesz még lehetőségük hasonló eseményen bizonyítani.
A csapat tagjai: Győrfi Attila, Keller Zsolt, Kertész Kornél, Németh Gábor, Papp Mátyás, Rusznák Balázs, Szathmári Gergő, Szilágyi Bence, Urbán Martin.

Bocskai terepfutók a Kámoron 2018. 02. 15.

A felhők fölött szikrázó napsütésben és szűz porhóban futottunk.
A terepfutó csapat - ugyan foghíjasan -, de a már összeszokott tagjaival vágott neki a Diósjenő, Závoz, Kő-szirt, Kun-rét, Király-hegy, Jász-bükki-rét, Kámor, oda-vissza 11 km-es útvonalnak.  Képes beszámoló itt.


Jász-bükki-rét, a háttérben Kámor (661m)

A festői szépségű Börzsöny keleti hegyeiben, Diósjenő fölött, egy meredek csúcson állott hajdanán Kámor rablólovag sziklavára.

Kámor kegyetlen, gonosz kényúr volt, aki az egész Börzsönyt, de a Duna kanyarulatának vidékét is rettegésben tartotta. Életének egyetlen célja volt: minél többféle kincs összeharácsolása. Rablóhadában nagyon vegyes népség verődött össze, akiket egyetlen dolog, a zsákmányszerzés tartott össsze.

A történet folytatása itt olvasható.

Farsang 2018.02.08.

Nagyon jó volt!

Kollégiumunkban az idén is megrendezésre került a szokásos farsangi jelmezverseny.
Ebben az évben néhány remek produkciót tekinthettünk meg társainktól. Többek készültek érdekes bemutatóval, vagy csak egy egyszerű jelmezzel. Volt, aki egyedül mérkőzött meg, és voltak, akik csapatban. Nekem személy szerint az egyéni produkciók közül legjobban Demeter Ádám kígyóként való megjelenése, valamint a csoportos előadások közül Kis Dani és Szilágyi Bence produkciója tetszett a legjobban. Ők álltak elő azzal az ötlettel, hogy az általunk jól ismert nevelőtanáraink egyéni stílusát parodizálták ki. Összességében szerintem színvonalas eseménynek lehettünk szemtanúi, ahol mindenki tudott legalább egy kicsit nevetni egy-egy vicces mondaton, esetleg jelmez láttán. (Kostyál Bálint beszámolója.)

Képünkön a Disznóvágás című jelenet főszereplője. Kitalálod ki volt?
További képek itt.

Kérjük, hogy segítsetek teljesebbé tenni a farsangi albumot!

Nyitottunk egy Farsangon diákok által készített képek albumot, ahová (g-mail bejelentkezés után) feltölthettek képet, videót.
Ha ez nem sikerül, kérjük, e-mailban erre a címre: bocskaikollegium@gmail.com csatold.

Oldalak