TÁJÉKOZTATÁS

A kollégiumban kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató, magát egészségesnek érző diák tartózkodhat. Idegen személy (köztük a szülők is) csak érvényes védettségi igazolvánnyal engedhetők be.

Covid-19 fertőzésre utaló tünetek esetén a kollégistát mihamarabbi hazautazásáig el kell különíteni. A tüneteket mutató diák gondviselőit nyomatékosan kérjük, hogy a Covid-teszt eredményről a dokumentum bemutatása mellett haladéktalanul tájékoztassák a kollégiumot!

A tüneteket mutató diák közvetlen környezetében élő tanulóknak (szobatársak) ugyancsak haza kell utazniuk. Ők legkorábban abban az esetben térhetnek vissza, ha a tüneteket mutató társuk a negatív Covid-teszt eredményt eljuttatja a kollégium számára. Erről a szobatársakat értesítjük.

Amennyiben a Covid fertőzöttség igazolódik, tájékoztatjuk a területi járványügyi hatóságot.

A fenti tájékoztatás a 2021. december 1-től hatályos „Intézkedési terv a Váci SZC Bocskai István Kollégium járvány elleni védekezéssel kapcsolatos eljárásrendje a 2021/2022. tanévben” című dokumentum alapján készült, mely teljes terjedelmében a kollégium honlapján olvasható. [A szerk megjegyzése: a kollégium honlapjáról elérhető innen.]

Tumanné Horváth Judit igazgató