Szavalóverseny

Koór Ferenc írása

Harmincegy éve már annak, hogy január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Az eredeti példány tanúsága szerint ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát.
Itt, a kollégiumban már több éve hagyomány, hogy szavalóversennyel emlékezünk meg erről a napról.
A megmérettetésen a jelenlegi szervező,Turóczy Zsuzsanna tanárnő; a verseny megrendezésének ötletgazdája, Csereklyéné Korpos Erzsébet - nyugdíjba vonult nevelőtanárunk - és Álmosné Fehér Marianna a VSZC Király Endre Szakgimnáziumának nevelési igazgatóhelyettese – magyar szakos tanár – alkotta a zsűrit.
Idén is sok lelkes kollégista vett részt az egyre népszerűbbé váló versenyen. Voltak néhányan, akik bizonytalan szövegtudással érkeztek, de ők az előadásmódjukkal ellensúlyozták botlásaikat. Összességében mindenki ügyesen szerepelt, a katarzis nem maradt el.
Az értékelés ideje alatt a szervezők frissítővel kedveskedtek a verseny résztvevőinek. A legnépszerűbb költő Ady Endre volt, de feltűnt Romhányi és Wass Albert is. Rusznák Balázs 12. évfolyamos tanuló tanuló saját verssel készült, ő különdíjas lett. Az első helyezést Varju Emese érte el, Csépai Anna lett a második, Szőllősi Szelina és Demeter Ádám pedig a harmadik helyezett. Gratulálunk nekik!