Operakaland

Á. G. és Sz. V. írása

Az idei évben is megrendezésre került az Operakaland című program, amiben mi is részt vettünk.

Maga a program úgy szokott zajlani, hogy reggel 8-9 óra körül elindulunk a kollégiumból, majd vonattal felutazunk Budapestre, ahol egy általunk előre kiválasztott múzeumi foglalkozáson veszünk részt.
Idén a Mezőgazdasági múzeumban voltunk, ahol egyénileg tudtunk szétnézni, miután egy érdekes körbevezetésben lehetett részünk a Vajdahunyad vára körül. Ezután következett a szabad program, a Városliget felfedezése.

Kaptunk egy térképet is, ami sokat segített a tájékozódásunkban. Hasznosnak bizonyult, mert legtöbbünk még nem járt itt. Mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.
Szerencsére jó időt fogtunk ki, így még kellemesebb volt a szabadban töltött időnk.

Ezután tömegközlekedéssel jutottunk el végső célunkhoz, az Erkel Színházhoz. Ott elfoglaltuk a helyünket, majd kezdődött a Hunyadi László című darab.
Ez egy olyan operadarab volt, amelyet átírtak a fiatalabbak számára, hogy érthetőbb és könnyebben befogadható legyen. A legtöbb résztvevőnek többek között a zene, a díszletek és a ruhák miatt is, elnyerte a tetszését a mű. A három felvonás után egy gyors létszám ellenőrzés, és indulhattunk is a metróhoz. Hazautazásunk után fáradtan ugyan, de sok élménnyel gazdagodva értünk vissza a kollégiumunkba.

Összességében mi csak ajánlani tudjuk kisebbek és nagyobbak számára is ezt a programot.