Sportolási lehetőségek a kollégiumban

Írta: Miricz Vivien és Szombati Emese

A kollégiumban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő sportágat.

Minden héten lehetőség nyílik a Boronkay tornatermének használatára, ahol a diákok kosárlabdában, röplabdában és futballban kamatoztathatják tehetségüket

Évente megrendezésre kerül a sportnap, amelynek keretén belül még több testmozgást végezhetnek a kollégisták. A visszajelzések ezekről az eseményekről mindig pozitívak. Megkérdeztük pár diáktársunkat, milyen élményekkel gazdagodtak a sportesemények során. A résztvevő kolisokkal készített interjúk alapján kiderült, mindannyian úgy érzik, hogy a heti közös mozgás közelebb hozta őket egymáshoz és növelte az érdeklődésüket a csapatos labdajátékok iránt.

Az egyik nyilatkozó szerint minden kollégista diákkal jól együtt lehet működni és mindenki megmutathatja a tehetségét. A csapatok segítik egymást így a kezdőknek is van lehetőségük érvényesülni.  A csapatok minden héten változnak annak függvényében, kik tartózkodnak a kollégiumban. Van saját teremfoci csapatunk, amely mindig eredményesen szerepel a helyi sportversenyeken. Ennek a szakkörnek a vezetője Tumann Péter tanár úr.