Farsang a kollégiumban

Miricz Vivien beszámolója

Idén is megrendezésre került kollégiumunkban a hagyománnyá vált farsangi ünnepség. Fantasztikus és

ötletes produkciókkal szórakoztattak minket a társaink és nevelőtanáraink. A legtöbben csoportosan öltöztek be és táncos, zenés produkciókkal kedveskedtek, de akadtak egyéni és páros jelentkezők is.

A DÖK-ösök által farsangi díszbe öltöztetett ebédlőben tartottuk a mulatságot ahol már kora délután megkezdődtek az előkészületek. Mindenki izgatottan várta a vicces produkciókat. Elsőként bevonultak a DÖK tagjai, pólójukon egy-egy nevelőtanár képével és köszöntötték a kollégistákat. A műsorvezetők, Kaluzsa Panna és Baráz Dávid bemutatták a zsűri tagjait; Szombati Emesét, Kelemen Andrea portás nénit és Pothoroczki Balázst.

A fellépők közt szerepelt Regina tanárnő és csoportjának tagjai, akik öregasszonyoknak öltözve szórakoztattak minket, aztán Annamária tanárnő és csoportja zsákbamacska árusként léptek a színpadra. Egyéni beöltözőnk Smuk András volt egy ötletes jelmezzel, majd Kormány Réka és Kiss Dániel közös előadását láthattuk. A DKA-s kézilabdázóink egy nagyon szórakoztató táncot hoztak a színpadra. A végtagjaikat barnára festették és afrikai táncosokként egy mókás koreográfiát adtak elő különleges táncelemekkel, amely teljes mértékben elnyerte a zsűri és a nézők tetszését, így holtversenyben az öregasszonyoknak öltözött lányokkal első helyen végeztek. A végső döntés egy hatalmas táncpárbaj után született meg, amelyből a DKA csapata került ki nyertesként. A főnyeremény egy torta volt és egy hét szabadstúdium, amelynek nagyon örültek a lelkes lányok. A többiek sem távoztak üres kézzel, tortát és sportszeletet kaptak a dobogósok.

Amíg a zsűri összesítette pontjait és a végső sorrenden vitáztak, a színpadra léptek a kollégium nevelőtanárai. A meglepetés produkcióban a tanárjaink óvodásoknak öltöztek és egy vicces jelenetet láthattunk tőlük. Minden évben beöltöznek a nevelőtanáraink és ez a legjobban várt előadás ilyenkor.

Összességében egy nagyon vidám estét töltöttünk együtt és jól éreztük magunkat az idei mulatságon is.