Enni vagy nem enni....

Ez itt a kérdés!

Kaluzsa Panna írása

A legmeghatározóbb mondat, amin egész nap folytonosan morfondírozunk, ugyanakkor a válasz mindig olyan egyértelmű; IGEN.

Ez a tevékenység a kollégiumban általában még fokozottabb figyelmet kap, úgyhogy Vörös Tibor tanár úr számára nem is volt kérdéses, hogy egy főző szakkört indítson itt házon belül a fiúk számára.

A tanár úr elmondása alapján ez az ő kedvenc hobbija, amit szenvedélyesen szeret, hisz jó pár év tapasztalat és kísérletezés áll már mögötte. Táborok ideje alatt is bográcsban főtt ételeket készített a gyerekekkel, ami azért eléggé jól össze tudja kovácsolni a csapatot, és nem mellesleg kitűnő pillanat a fiatalok számára, hogy szó szerint megegyék  amit főztek.  Itt a kollégiumban is sok érdeklődő ínyencre talált, akik szeretnének minél több újdonságot elsajátítani. Minden alkalommal megvalósíthatják saját ötleteiket, amihez a kollégium megfelelő anyagi hátteret biztosít számukra. Alkalomhoz illő ételeket is főznek karácsonyra, húsvétra. Természetesen az új receptek kipróbálása néha egy kis optikai csalódottságra ad okot, de szerencsére az ízeken ez semmit sem változtat. A szakkör lényege pontosan ez, hogy nyitottak legyünk az újdonságokra, és felfedezzük az együtt alkotás örömét. Persze az sem árt, ha megkóstoljuk a kész művet.

Reméljük, még több diáknak csináltunk kedvet egy kis sütés-főzéshez! Sem ti, sem a hasatok nem fogja megbánni!