Félév után…..

Szrenka Viktória és Ádám Gréta írása

Elérkezett a diákok számára egy fontos pillanat a tanévben, amikor megkapták a félévi értesítőjüket. Ez valaki számára öröm, de mint minden helyen, így a kollégium diákjai között is vannak olyanok, akik pótvizsgáikra készülhetnek. Szerencsére belőlük kevés volt, és év végére minden bizonnyal senkinek nem lesz már kérdéses a kitűnő bizonyítvány! Az idei évben  a 188 diák által produkált átlag kimagaslóan szép lett: 4,2.  A legtöbb diák számára megterhelően és stresszesen telt a január vége, de mint mindennek, ennek is meglesz majd a maga gyümölcse.

Megkérdeztünk minden évfolyamról egy-egy embert, hogy milyen volt a félévük:

9. osztályos:

A kilencedikeseknek újdonságokat hozott a tanév. Legtöbbjük magabiztosan vette az akadályokat, és maradandó emlékekkel zárta a félévet. Egyesek bizonytalanok a jövőjükkel kapcsolatban, másoknak már most határozott elképzeléseik vannak.

10. osztályos:

A 10.-esek első féléve átlagosan indult, de ők sem unatkozhatnak, hiszen eljött a fakt választás ideje. Ez egy nagyon fontos döntés, hiszen meghatározhatja az egész életüket. Remélik, hogy a félév utáni időszak könnyebb lesz, és több idejük jut a pihenésre, hobbijukra.

11. osztályos:

A kollégisták szerint a 11. évfolyam első féléve bizonyult a legnehezebbnek. Van, akinek nehéz együtt élni a faktokkal, de van olyan is, akinek segített a jövővel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Van olyan is, akinek a tanulmányait össze kell egyeztetnie a sporttevékenységével, de nem szabad kétségbe esni, ugyanis hosszabb, rövidebb idő után mindenki ki tudja alakítani az egyensúlyt. Ebben az időszakban nagyon nagy segítségünkre lehetnek a barátaink.

12. osztályos:

 A 4. év már a továbbtanulás éve, és ilyenkor nagy nyomás van a diákokon, de a megkérdezettek szerint valójában nem is olyan nehéz, mint amilyenre számítottak.”Minden a jó időbeosztáson alapul!” Legtöbben biztos tervekkel vágtak neki a felvételinek. Minden végzősnek sok sikert kívánunk!

(A szerk megjegyzése:  7. és 8. csoport eredménye nem fért bele a fenti tortába!)