Természettudományi szakkör a koleszban


Kaluzsa Panna írása

Kurilla József tanár úr a természettudományok tehát, matematika, kémia, fizika iránt érdeklődő diákoknak tart foglalkozást a kollégiumban. Vegyészmérnöki végzettséggel a tanár úr hiteles és a mai napig fontos tudnivalókkal látja el az ide látogatókat. A szakkörön interaktív beszélgetés folyik, a gyerekek saját gondolataikkal, észrevételeikkel vihetik tovább a téma megtárgyalását. A hangsúly nem csak a közismertebb tantárgyakon van, itt a természetvédelem fontosságával, a csillagászattal, és a kozmológia rejtélyeivel is megismerkedhetünk. A szakkör alap profilja, hogy minél több segítséget nyújtson a mindennapi felkészülésekben, így a tanár úr nagyon szívesen vállal korrepetálást is. Bármilyen anyagrésszel felkereshetjük, ő szívesen rávezet minket a megoldásra és ismétel velünk. Így senkinek sem kell aggódnia,sem elkeserednie ha nem boldogul elsőre az iskolából haza hozott feladatokkal.

A korrepetálás célja, hogy saját logikát használva, és nem mechanikus, betanult módszerrel sajátítsuk el az anyagot.

A tanár úr szavaival élve: „A matematika olyan mint egy tánckoreográfia, de ahhoz hogy jól meg tudjuk tanulni és begyakorolni lépésekre kell lebontani.”

Szerintem ez mindent elmondott arról, hogy milyen foglalkozásokra számíthatunk a tanár úr jóvoltából. Mindenki forduljon hozzá bizalommal ha egy kis segítségre van szüksége vagy  megmozgatták fantáziáját a minket körülvevő világ működésének rejtelmei.