Hogyan készül?

A madártej.
Konyha-kert-praktikák szakkör mai foglalkozásán a lányok megtanulhatták Tumann tanárnőtől.

Napi kép 2017. 11. 14.
Tojás, tej, cukor, vanília – gyakorlatilag ennyiből áll a madártej.

Hozzávalók / 4 adag

    4 tojásfehérje, 1 csipet só, 2 ek porcukor, 800 ml tej, 1 db vanília, 4 tojássárgája, 70 g cukor   

Elkészítés

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.

    A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassunk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.

    A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsük vissza az egészet az edénybe.

    Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.

A fent leírt recept eltérhet a tanult elkészítési módtól! Forrása: Nosalty.hu