Futás, terepfutás

Futás, terepfutás szakköri sport lehetőség a kollégium lakói számára a 2014/2015-ös tanévben is! 
Információk alább, illetve képek arra hivatottan, hogy felkeltsék az érdeklődést az állandóan változó természet szépségei iránt, ezzel is igényt teremtve a természetben végezhető legősibb és talán legkevésbé eszközigényes testmozgásra a futásra. Képek elérése  egy csokorban az alább beágyazott Boronkay honlapról, vagy a Képtárak menüből  lehetséges!

Futás 
Csütörtökönként, vagy más időpontban, a futás testi-lelki erősítő hatásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 
 
A jelentkezők számának (nemtől és kortól függetlenül) és edzettségi fokának függvényében csoportosan kocogás – futás – iramfutás – fartlek futásra indulunk rövidebb/hosszabb távra a kollégium épületétől a kerékpáros úton a város bizonyos pontjait érintve és vissza.      
 
Terepfutás 
Az előző tanév végén beindított terepfutásra is lehet jelentkezni. A kollégium épületétől, vagy egy más helyszínről - melyre szükség esetén a kísérőtanár autójával jutunk el - jelzett turista útvonalon (erdő, mező) kilométereket és szintemelkedést leküzdve megcsodáljuk a flóra és fauna szépségeit. 
 
A Boronkay útvonalcsoport az alábbi linken érhető el, különböző formátumokban lementhető. GPS berendezésbe, navigációra képes okos telefonra navigációhoz, illetve, Google Earth programban, Google Maps térképi megjelenítésre: http://www.gpsies.com/mapFolder.do?id=40547.
 
Túra
A tanév folyamán a Boronkay Túra Szakosztály által meghirdetett túrákon részt vehetnek a kollégium nem boronkays diákjai is. Teljesíthetik a túrát gyalogos tempóban is, de a gyorsabbak, edzettebbek a szakkör vezetőjével akár futva is a táv egészét, vagy részét.
Az események plakátjait, a szükséges információkat a kollégiumban is kihirdetjük, közzé tesszük.
 
Képek [(időrendi) sorrendben]
 
A tavasz beköszöntével kedvcsinálónak néhány korábbi terepfutás, illetve Boronkay Túra Szakosztály által is bejárt, a terepfutók által befutott útvonal képei. 
 
A képek arra hivatottak, hogy felkeltsék az érdeklődést az állandóan változó természet szépségei iránt, ezzel is igényt teremtve a természetben végezhető legősibb és talán legkevésbé eszközigényes testmozgásra a futásra. 
Képek elérése a beágyazott Boronkay honlapról lehetséges.
Főtér kör (Kollégium - kerékpáros út – Márc.15. tér –Kollégium 5 km) 
Nagy Hideg-hegy (Királyrét - Cseresznyefa parkoló - Nagy Hideg-hegy – Magastax-rét – Cseresznyefa parkoló 9 km) 
Csóványos (Királyrét - Cseresznyefa parkoló - Nagy Hideg-hegy – Szpartacus-forrás – Oltárkő - Csóványos – Szabó-kövek – Égés-tető - Magastax-rét – Cseresznyefa parkoló 17 km) 
Kisinóc Nagy Hideg-hegy Kisinóc (Kisinóc th. – Királyrét – Nagy Hideg-hegy – Kisinóc th. 18 km) 
Drégelyvár Királyháza Diósjenő (Drégelyvár vm. – Drégely vára – Deszkáspuszta - Oszlopó-forrás – Lopona-hegy – Királyháza – Bugyihó – Kámor – Jász-bükk – Závoz – Diósjenő 23 km)